Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Pages: 1 2 [3]
Print
Author Topic: Malo o vojnoj tehnici  (Read 938 times)
leonah
Teammate

Fuck yeah

466109008
« Reply #30 on: February 26, 2010, 14:04 »

Da, imao bi nekakav inercijski stit, pogledaj o tome na rubu znanosti, ima u dosta epizoda.

Takoder, ovo sto su japanci izveli pred 10ak godina a to je da su savili prostor i tzv. ostvarili brzinu vecu od C, ali to zapravo nisu napravili, nego je cestica isla brzinom c ali vise prostora prosla kroz manje vremena, teleportirala se.
Takoder bila je na 2 mjesta istovremeno, pa bi tocno to sta je flegma reko, mogo bi udarat sam sebe nogom u guzicu.
Prvo ostvarivanje brzine vece od brzine svjetlosti su izveli talijani 1992.
A japanci osim toga, su preko nekih stakala usporili te cak i zaustavili svjetlost.

Takoder, zanima me, sto garf i splicosaki imaju reci o f19 i njegovoj brzini od 15 mahova, ako imaju volje.
Jer na pocetku topica spomenuto je da se je sr71 prosirio nekih 60cm cini mi se prilikom leta u svojoj max brzini - 3.2 maha. Jeli postoji uopce kakva teorija, materijal ili nesto da se izbjegne rastezanje itd. pri takvim brzinama kao sto je 15 mahova?

EXCELLO statement
This week we will be facing VERYGAMES on de_tuscan, which is nice.
FEsH
CPL quality

#team-imex #esl.hr #team-croatia #cs.hr

fesh_zg@hotmail.com
« Reply #31 on: February 26, 2010, 14:10 »

Isto tako, citao sam u jednoj knjizi (Svemir u orahovoj ljusci, Hawking Stephen) o samom savijanju prostorvremena, brzinama vecim od C te ponašanju ljudi (u ovoj knjizi radi se o 2 blizanca), i slicno.

I da, kad si spomenuo vec da je nemoguce ubrzati nešto što ima masu na brzinu vecu od C, leon je i napisao da su rekli da su radili na projektu koji bi bio oblika takvog da na njega ne djeluje inercija, znaci, prakticki, on nebi imao masu.
da, lik je poprilicno cool...ja sam citao njegovu brief history of time (kratka povijest vremena) ali tu nije glavna rijec o brzini a i nacuo sam da su neke hipoteze pobijene vec

sto se tice blizanaca, ta teorija vrijedi i objasnjena je dilatacijom vremena, ali pitanje je dali na brzinama vecima od brzine svjetlosti vrijedi pojam dilatacije vremena...budem to saznao od nekih ludih fizicara s kojima sam pricao u zadnje vrijeme

a ovo drugo, da...postignuta je naovdno brzina svjetlosti, cak i premasena, ali to su bile brzine valova, a ne necega sto ima masu, dakle nemoguce povezivo s avionima...dapace dokazano je i da je taj val bio istovremeno na vise mjesta u prostoru (sto se direktno moze povezati s onim sto mi zovemo teleportacija)

Da, imao bi nekakav inercijski stit, pogledaj o tome na rubu znanosti, ima u dosta epizoda.
yeap, ali inercijski stit, ako se to i moze proizvesti, sam po sebi bi morao imati masu jelte, nemoze pretvorit tijelo u energiju i opet ga materijalizirati (ako tako nesto radi?) a da sam postaje energija i vraca se u masu...pa je opet nedostizna brzina svjelosti, ali moguce je doci puno blize njoj (valjda) Cheesy
« Last Edit: February 26, 2010, 14:14 by FEsH » Logged

irc: #team-imex #team-croatia #elite.clan #cs.hr #esl.hr #croatia #hcl.hr
leonah
Teammate

Fuck yeah

466109008
« Reply #32 on: February 26, 2010, 14:26 »

Da tako je, i sam avion i inercijski stit imaju masu tako da da, nikako se nebi mogla dostici brzina svjetlosti, ali bi se poprilicno velika mogla  Smiley

I da, to su bile brzine valova koje su premasile brzinu svjetlosti, ali su takoder informacije bile na njih dodane, tako da je taj dr. wang rekao da ce buducnost kompjutera takva biti, da ce se to koristit za izgradnju nekih super ultra mega nad pro brza računala.

EXCELLO statement
Flegma
Headadmin
Administrator
Teh 1337 m0f0
*

165567359 Flegma56@hotmail.com
« Reply #33 on: February 26, 2010, 14:40 »

Opet kad pogledas, i da neko tijelo dostigne brzinu jako blizu C, opet bi se lakse moglo razgovarati o nekim istrazivanjima daljih galaktika ili slicno. O teleportaciji o tom po tom, to je ipak malo teze a i mislim da ne ovisi samo o brzini gibanja materije.

Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem.
splicosaki
Player
**

ludi_splico@hotmail.com
« Reply #34 on: February 26, 2010, 15:22 »

za to da se nesto krece bzinom vecom od brzine svjetlosti...imas bas jednu emisiju na rubu znanosti koja govori o tome...ne sjecam se tocno gleda sam to prije 4-5 god dok sam jos bia srednja skola...stvar je u tom da brzina nije puno veca...nego se kao cestica giba po vanjskoj stani zavojnice necega...neznam kako i cega zaobravia sam  Roll Eyes Cry
po sadasnjim zakonima fizike, nemoguce je ijedan objekt koj posjeduje masu ubrzati do brzine vece od brzine svjetlosti....sama einsteinova teorija to pobija (zbog problema inercijske mase), a recimo da je to jedan od temelja nase fizike uopce dakle moguce je ubrzati samo cestice koje ne posjeduju masu na brzinu vecu od brzine svjetlosti (a avion ima masu)

medjutim einstein je svoju teoriju navodno pogodio, odnosno, formula e = mc2/2 je produkt cistog pogodi pa provjeri pokusaja...tako da mozda postoje neki nama neshvatljivi uvijeti u kojima ona nije zadovoljena

btw da li bi taj pilot (ima li pilota?) uopce bio u sadasnjosti, s obzirom na to da bi on bio ispred brzine svjetlosti, a sve sto vidimo se do nas krece brzinom svjetlosti, on bi vidio zamucenu sliku koja bi bila posljedicom nedostatka informacija (vidni lag Cheesy?) brzinom vecom od brzine svjetlosti se ponistava i dilatacija vremena koja pretpostavlja da je najveca brzina brzina svjetlosti?

brzina veca od brzine svjetlosti moze se poistovjetiti i sa putovanjem kroz vrijeme, barem u nekim segmentima, ali mislim da smo tu vec daleko od aviona i vojnih dostignuca Smiley
ja sam govoria samo o teoriji jednog lika koji je govoria u emisiji na rubu znanosti...leonah je reka da su to uspili naprait sa cesticom...za to neznam :/ al avioni zicer ne idu brzinom svjetlosti niti je to moguce napravit unutar zemljine atmosfere...prvo zato jer bi se to nesto sta bi letilo tom brzinom spalilo...osim ako ga ne ubrzate nekom enormnom brzinom da se ne stigne zagrijat tako brzo (uz koristenje prigodnih materijala)...a takva ubrzanja covjek nemoze podnijet...
za taj F-19 da je letia 15 mahova je moguce tehnicki izvest sa danasnjom tehnologijom (vec i tehnologijom ranih 80-ih)...samo ja cisto sumljam da je to moguce na razini mora napravit...ako su i postigli tako veliku brzinu to je bilo na velikoj visini...pitanje je da je to napravljeno unutar zemljine orbite...primjera radi space shuttle je odvalia Mach 23 (skoro 28 000 km/h) s tim da ima i poprilicne gabarite sama letjelica 37x24x18m i njen Cd (koef. otpora zraka) nije bas mali...za razliku od F-19...barem tako vidim iz slika koje si ti stavia Smiley

splico: cito si malo a?
M!: kako ?
splico: kako to?
M!: kaki cit ?
M!: nije moguce
M!: ovo
splico: pa aj vidim da je
M!: jel mora znacit, ak imam to ?
M!: da sam citer
M!: il kaj?
leonah
Teammate

Fuck yeah

466109008
« Reply #35 on: March 03, 2010, 20:05 »

cek, kako vidis iz slika?

Ja sam stavio sliku makete, koja je od plastike  Smiley

Nema previse informacija o f19, tj. nisam nasao na internetu nikakvu sliku, ali mogao bih eventualno izrezat iz epizode na rubu znanosti, ali nema potrebe sad za to.

EXCELLO statement
splicosaki
Player
**

ludi_splico@hotmail.com
« Reply #36 on: March 08, 2010, 19:28 »

cek, kako vidis iz slika?

Ja sam stavio sliku makete, koja je od plastike  Smiley

Nema previse informacija o f19, tj. nisam nasao na internetu nikakvu sliku, ali mogao bih eventualno izrezat iz epizode na rubu znanosti, ali nema potrebe sad za to.

pa ima slika nekih po netu koje kao nagadaju kako izgleda...al svejedno da oces napravit nesto sta ide tako brzo nebi izgledalo ko space shuttle  Cheesy Cheesy

splico: cito si malo a?
M!: kako ?
splico: kako to?
M!: kaki cit ?
M!: nije moguce
M!: ovo
splico: pa aj vidim da je
M!: jel mora znacit, ak imam to ?
M!: da sam citer
M!: il kaj?
Pages: 1 2 [3]
Print