Isto tako, citao sam u jednoj knjizi (Svemir u orahovoj ljusci, Hawking Stephen) o samom savijanju prostorvremena, brzinama vecim od C te ponašanju ljudi (u ovoj knjizi radi se o 2 blizanca), i slicno.
I da, kad si spomenuo vec da je nemoguce ubrzati nešto što ima masu na brzinu vecu od C, leon je i napisao da su rekli da su radili na projektu koji bi bio oblika takvog da na njega ne djeluje inercija, znaci, prakticki, on nebi imao masu.
da, lik je poprilicno cool...ja sam citao njegovu brief history of time (kratka povijest vremena) ali tu nije glavna rijec o brzini a i nacuo sam da su neke hipoteze pobijene vec
sto se tice blizanaca, ta teorija vrijedi i objasnjena je dilatacijom vremena, ali pitanje je dali na brzinama vecima od brzine svjetlosti vrijedi pojam dilatacije vremena...budem to saznao od nekih ludih fizicara s kojima sam pricao u zadnje vrijeme
a ovo drugo, da...postignuta je naovdno brzina svjetlosti, cak i premasena, ali to su bile brzine valova, a ne necega sto ima masu, dakle nemoguce povezivo s avionima...dapace dokazano je i da je taj val bio istovremeno na vise mjesta u prostoru (sto se direktno moze povezati s onim sto mi zovemo teleportacija)
Da, imao bi nekakav inercijski stit, pogledaj o tome na rubu znanosti, ima u dosta epizoda.
yeap, ali inercijski stit, ako se to i moze proizvesti, sam po sebi bi morao imati masu jelte, nemoze pretvorit tijelo u energiju i opet ga materijalizirati (ako tako nesto radi?) a da sam postaje energija i vraca se u masu...pa je opet nedostizna brzina svjelosti, ali moguce je doci puno blize njoj (valjda)